Polven nivelrikko vai jotain aivan muuta

Polvikipu ei ole aina välttämättä rakenteellista ja johdu polven nivelen nivelrikosta tai muusta kulumisesta, ainakaan kokonaisuudessaan.

Sillä on olemassa lihasperäinen spesifinen kivunaiheuttaja, joka voi aiheuttaa kipua niin, että se tuntuu ihan, kuin se tulisi nivelestä.

Se on jäänyt vähäiselle huomiolle lääkäreiden parissa, vaikka kyseinen konsepti on tullut lääkäreiltä itseltään ja asiaa tutkittu jo varsin pitkään, hieman eri nimillä tosin.

Tämä lihasperäinen kipu voi olla yhtäaikaa nivelrikosta ja kulumasta tulevan kivun kanssa, mutta joskus se voi olla myös pääasiallinen kivun syy.

Moni todennäköisesti kärsii polvikivuista luullen, että vika on itse nivelessä, ja joskus vika tosiaankin on nivelessä, mutta ei aina.

En löytänyt enää tähän hätään yhtä lukemaani kommenttia polvikipua ja nivelrikkodiagnoosia koskien, mutta silmiini osui niskakipu ja nivelrikkodiagnoosi kertomus, joka havainnollistaaa samaa asiaa.

Joten tässä yksi kommentti henkilöltä jolle lääkäri sanoi kipujen tulevan nivelrikosta, mikä ei lopulta pitänyt ihan täysin paikkaansa, vaan kivuilla oli myös lihasperäinen elementti.

Nimimerkki Misty kirjoittaa,


“Kärsin kroonisesta kivusta joka vaikutti päivittäiseen elämääni. En enää pystynyt harrastamaan liikuntaa ja olin jatkuvassa kivussa. Vierailtuani ortopedisella lääkärillä, minulle sanottiin, että niskassani oli nivelrikko ja minua neuvottiin tekemään liikkuvuusharjoituksia, muutaman viikon harjoittelun jälkeen oli vähän parannusta, ja minulle sanottiin, että ei ollut enää mitään muuta tehtävissä ja että minun täytyisi oppia elämään kivun kanssa.

En suostunut tähän sillä olin liian aktiivinen. Keskutelin veljeni kanssa ja hän suositteli minulle tätä terapiaa…( lyhennetty vähän)

…Olen takaisin harrastamassa liikuntaa ja kipu on hellittänyt ja siloin kun se palaa niin käytän välittömästi tättä terepiaa ja saan helpotusta nopeasti.

Tämä on antanut minulle suuremman arvostuksen vaihtoehtohoidoille jotka toimivat.”

[Editoijan huomio: Kommentti liittyen viimeiseen lauseeseen jossa tätä metodia viitataan ikäänkuin vaihtoehtohoidoksi. Tämä terapia ei ole varsinaisesti vaihtoehtohoito, koska se on lääkäreiden kehittämä ja perustuu länsimaiseen kääkätieteen tutkimukseen, sitä voi kutsu vaihotehtohoidoksi sikäli, että lääkärit eivät ole kiinnostuneet sen käyttämisestä hoitona eivätkä käytännössä koskaan käytä sitä hoitona.]

P.S. Jos haluat tietää lisää tästä metodista ja miten se voi auttaa sinua, jos polvesi nivelen kuluminen tai nivelrikko ei olekaan kipujesi varsinainen lähde.

Niin tilaa e-kirjeemme ja opi lisää mm. tästä asiasta.

| February 10th, 2011 | Posted in Uncategorized |

Comments are closed.