Kipeytyykö tai väsyykö selkäsi nostellessa ?

Olet tehnyt juuri lumitöitä lapiolla tai ehkä auttanut muuttokuorman kanssa, ja se on ollut raskasta selällesi, ja voit jo aavistaa, että seuraavana päivänä selkäsi on jumissa.

Onko selän väsymiseen ja kipeytymiseen syynä huono selkä, vai haukkasitko yksinkertaisesti vain liian suuren palan ja teit töitä enemmän mihin selkälihaksesi ovat tottuneet?

Vai voiko vika olla jossain aivan muualla ?

Kuulostaako ehkä hassulta, mutta jalalla on suuri vaikutus selkäsi toimintaan, siihen miten vahva selkäsi on ja miten helposti se väsyy.

Jotta selkäsi olisi tukevalla pohjalla nostaessasi raskaita kuormia toistuvasti, jalan pitää pystyä pysymään neutraalissa asennossa koskettaen maata kolmella tukipisteellä.

Jos sinulla on pieni häiriö jalan kehityksessä, jossa isovarpaanluusi on vajavaisesti avautunut, ja jonka seurauksena isovarpaasi on kiertynyt ja hieman koholla.

Et ehkä pysty pitämään nilkkaasi neutraalina ja samalla pitämään jalkaa maassa kolmella tukipisteellä, koska kun lasket isovarpaasi maahan nilkkasi menee pronaatioon.(kaatuu sisäänpäin, on osa nilkan luonnollista toimintaa kun tapahtuu oikeana aikana )

Tai jos pidät nillkasi neutraalina niin isovarpaasi ei ole tukevasti maata vasten.

Tästä kaikesta seuraa, että et ole optimaalisessa nostoasennossa ja selkäsi joutuu kovemmalle, ja väsyy helpommin.

Usein nostoliikkeeseen tulee mukaan myös kiertoliike, kun jalkasi vaihtelee pronaation ja supinaation, sekä isovarpaan ilmassa- ja maassaolon välillä.

Heikko selkä tai selkävaivat voivat olla vain muuttuneen jalan toiminnan seurausta ilman, että selässäsi on mitään poikkeavaa tai rakenteellista vikaa.

Tai ilman, että lihaksissasi on mitään heikkoutta tai ongelmaa lihastasapainon kanssa, jalkasi takia nostat yksinkertaisesti vain huonossa asennossa.

| January 17th, 2011 | Posted in Uncategorized |

Comments are closed.